Alcoholvergunning
Wilt u alcohol schenken in een commerciële horeca-inrichting? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. In een dergelijke horeca-inrichting mag u zowel zwak-alcoholhoudende dranken als sterke dranken verkopen voor gebruik ter plaatse.
Let op: Start u een horecabedrijf? In bijna alle gevallen heeft u naast een alcoholvergunning ook een exploitatievergunning nodig
-
Alcoholvergunning € 524,00
-
Ontheffing art. 35 Alcoholwet € 67,30
.
U maakt hiervoor een afspraak of neemt telefonisch contact op via:(0228) 510 111 of 140228
U kunt een Alcoholvergunning aanvragen voor:
- horecabedrijven waarbij horeca het hoofddoel is. Voorbeelden: cafés, restaurants en andere commerciële horecazaken. U vult hiervoor de volgende formulieren in:
- horecabedrijven waarbij horeca niet het hoofddoel is, maar een bijkomstige activiteit. Dit noemen we ook wel ‘paracommerciële’ horecabedrijven. Voorbeelden: buurthuizen en kantines van (sport)verenigingen. U vult hiervoor de volgende formulieren in:
- slijtersbedrijven
Uw inrichting moet voldoen aan inrichtingseisen, deze zijn te vinden in het Besluit eisen inrichtingen Alcoholwet, zie wetten.overheid.nl
Wijzigt de leidinggevende van een bedrijf dan vult u het Meldingsformulier wijziging leidinggevende Stede Broec (pdf 171 kb) in.
Bij aanvraag van een exploitatievergunning en/of alcoholvergunning moet u waarschijnlijk het Bibob-vragenformulier (pdf, 803 kb) invullen (op grond van de Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur stellen wij u vragen gaan over onder andere de financiering, de organisatie en de betrokken (rechts)personen). De volgende stappen worden dan genomen:
- Toetsen van de aanvraag aan de huidige van toepassing zijnde wetgeving (‘eigen huiswerkfase’)
- Inwinnen van nadere informatie (‘eigen huiswerkfase’)
- Onderzoek door het landelijk Bureau Bibob
Alleen als de gemeente in stap 1 en/of stap 2 besluit tot een diepgaander onderzoek, leidt dit tot stap 3. Bij deze aanvraag is het wettelijk verplicht om de aanvraag (inclusief een bestuursreglement) en het ontwerpbesluit 6 weken ter inzage leggen. Na afloop van deze termijn kan de gemeente, na beoordeling/afhandeling van de eventueel ingebrachte zienswijzen en afronding van het Bibob-onderzoek de vergunning verlenen of weigeren.
Let op: Neem op tijd contact op met ons. Uw aanvraag kent meerdere aspecten met elk een eigen afhandelingstermijn. Zonder vergunning mag u geen alcoholhoudende dranken schenken.
U vraagt opnieuw een alcoholvergunning aan.